Home by I/O Architects

I/O Architects Shares The Observation House Home

I/O architects, the author of the awarded work Home:Observation house by I/O architects spells out, The house is located on a hill in the highest corner of a village amid an agricultural area in Northeast Bulgaria. The site of the project is distinguished both by its panoramic views and distant visibility. In order to strengthen them, a part of the program is located in the seemingly blind bastion-like volume and the living area is elevated high on it. This brings view completion up to 360 degree and privacy in the fully opened space above. The proportion and the materiality of the solid base give it the appearance of an infrastructural object that define the edge of the village..

Home by I/O Architects Images:

VIA: http://competition.adesignaward.com/design.php?ID=47986

End of the article, click here to go back to previous page, or alternatively go back to Design Newspaper homepage.

Design Contest

Warning: include_once(function-spinner.php): failed to open stream: No such file or directory in /nfs/c06/h02/mnt/154591/domains/designnewspaper.net/html/article.php on line 279

Warning: include_once(): Failed opening 'function-spinner.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php-5.6.21/share/pear') in /nfs/c06/h02/mnt/154591/domains/designnewspaper.net/html/article.php on line 279

Fatal error: Call to undefined function TextToSeed() in /nfs/c06/h02/mnt/154591/domains/designnewspaper.net/html/article.php on line 280